onsdag 17 februari 2010

Köttfärssås

En vanlig hederlig köttfärssås att servera till pastan!

4 pers
Tillagningstid ca 45 min

400 g nötfärs
olja eller mjölkfritt margarin
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 morot
1 burk champinjoner
1 liten squash
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 - 2 msk tomatpuré
1½ - 2 dl buljong (Knorr's köttbuljong är fri från selleri) eller vatten
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 tsk smulad oregano

1. Bryn färsen i lite fett och rör med en trägaffel så den grynar sig. Lägg den i en gryta.
2. Skala och hacka löken. Skala och skär squashen i "slantar" som du sedan delar i fyra delar. Skala och riv moroten.
3. Fräs grönsakerna i lite fett utan att de tar färg. Lägg dem i grytan och tillsätt de övriga ingredienserna.
4. Låt alltsammans koka utan lock 20 - 30 min. Rör då och då. Tillsätt ev lite mer vatten.
5. Servera med pasta eller ris och sallad.

OBS!
Vill man utesluta de krossade tomaterna kan man ta dubbel mängd tomatpué och späda med lite mer buljong (el vatten).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar