tisdag 16 februari 2010

Ansjoviskryddad köttgryta

Lite mustigare blir köttgrytan både i färgen och smaken om man kryddar den med ansjovis och lite soja (jag hoppar över sojan). Välhängt kött bör koka mört på en knapp timme, men det är bäst att känna efter noga.

Tid för tillagning: ca 1½ timme

Detta behövs för 4 personer:
500 g ytterlår av nöt
2 msk margarin
2 morötter
1 purjolök
3 - 4 hela smålökar
2 - 3 dl buljong (Knorr's köttbuljong är fri från selleri)
4 - 6 ansjovisfiléer
1 lagerblad
(kinesisk olja)
vitpeppar
1 burk skivade champinjoner
klippt persilja

Gör så här:
1. Skär köttet i bitar eller skivor och bryn det i matfettet i en gryta.
2. Ansa och skär morötter och lökar i skivor. Lägg grönsakerna i grytan och låt den bryna med en liten stund.
3. Späd buljongen, tillsätt ansjovis, lagerblad, (en aning soja) och lite vitpeppar. Låt köttet småkoka under lock ca 45 min.
4. Tillsätt champinjonerna och smaka av grytan med mera kryddor om så behövs.
5. Strö klippt persilja över grytan till serveringen.

Gott att servera till:
Kokt ris eller spaghetti. Grönsallad med tomat och gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar